Ashus.ashus.net

Full Version: Windows 7 - zrušení thumbs.db
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Windows 7 generuje náhledy obrázků, videí a dalšího obsahu pro rychlejší opakované procházení složek. Pokud vám v nabídce Možnosti složky taky chybí možnost volby Povolit ukládání miniatur, bude se vám hodit následující návod.
Do rychlého hledání v nabídce Start napište gpedit.msc, nalezenou položku spusťte jako správce (pravým myšítkem). Otevřte následující strukturu:

[attachment=112]

a upravte podle potřeby:
Vypnout ukládání kryptografických otisků do mezipaměti ... thumbs.db - povoleno znamená, že se nebudou vytvářet a číst soubory thumbs.db
Vypnout mezipaměť miniatur - povoleno znamená úplné zrušení miniatur; miniatury se nebudou ukládat ani v thumbs.db, ani v centrálním úložišti systému
V síťových složkách zakázat zobrazení miniatur... - povoleno zruší pouze síťové miniatury

V případě, že první volba je povolena a druhá nekonf. nebo zakázána, bude se tvořit centrální databáze a thumbs.db nebudou překážet ve složkách. To může mít za následek zvětšování databáze, kde budou viset už i přesunuté nebo smazané soubory. Pro ty, co často prochází síťové složky, doporučuju zapnout třetí volbu a tím síťové miniatury netvořit vůbec.

Centrální databázi můžete pročistit zde:
Code:
C:\Users\[uživatel]}\AppData\Local\Microsoft\Windows\Explorer
databázové soubory thumbcache_*.db lze ale smazat pouze pokud nejsou používány, tj. buď je nutné miniatury na chvíli zakázat v gpeditu, nebo ukončit jejich používání. Otevřte Total commander, přes Správce úloh zabijte úlohu Explorer.exe, požadované soubory smažte a pak opětovně explorer spusťte (Správce úloh -> Soubor -> Nová úloha -> explorer).
Your post is so informative. I like this. geometry dash
Based on your time availability you can hire an Escort in South Delhi for different periods like short time (one hour, two hours), short-term girlfriend, full day or night. Our girls have the freedom to be available for girlfriend experience, intimate relations for the whole night or day, and unlimited fun without any restriction. You may choose a service according to your desire and bring her on the adventure journey.
Dobře, vaše sdílení je pro mě užitečné.dinosaur game
Volumo redefines how DJs discover and download music. Visit https://volumo.com/ to explore a curated selection of electronic tracks, each meticulously chosen for its quality and uniqueness. The platform's emphasis on exclusive content means that you can always find fresh, standout tracks. Download MP3, WAV, AIFF, and FLAC to ensure your sets are always filled with the best possible sound.